Wednesday, 4 December 2013

HAPPY TO SEE MY FETAL HEART

dah dua kali scan tapi still x nampak baby..huhu mana ni...ibu risau...bila baca kat internet plak bertambah tambah la risau...huhu at last Klinik Kesihatan Ibu Anak Sungai Petani suruh p Hospital Sultan Abdul Halim sebab kat sana ada teknologi lebih baik...memang terbaik la scan dari bawah..huhu ngilu2...haha nampak la Jantung baby saya yang aktif berdenyut ... lega rasa dalam hati hanya Allah yang tahu...2 minggu lagi scan nak comform tarikh due date bersalin...lepas tu insyaallah x scan dah...semoga baby saya sihat...happy sampai terlupa nak mintak gambar scan..hihi

SYUKUR ALHAMDULILLAH... semoga dia sihat dalam kandunganku dan selamat dilahirkan apabila cukup 9 bulan nanti...Amin amin ya rabbal alamin

Wednesday, 6 November 2013

POSITIVE MENGANDUNG...alhamdulillah Ya Allah

Bismillahirahmanirahim, Alhamdulillah Ya Allah atas kurniaan-Mu... 
Dah masuk brapa kali ntah brapa kali aku check punya la nak baby punya pasal..hahaha
Rasa loya2..bila check negative...hati dah ajdi hampa....

Tapi hari raya haji haritu aku sepatutnya datang period, period fixed around 15hb every month, tapi tak datang jugak...bila check hari 1st -ve, hari ketiga -ve, hari ke enam pon -ve kemudian pasrah maybe sebab badan naik sebab tu la x datang period...hormon tak stabil

hari ke 18 x datang period, aku muntah...dlm hati..hmm maybe x mkn lagi,so perut masuk angin

hari ke 19 pon muntah lagi, hmm ni kes minum susu coklat la ni, minum x ingat dunia,sekali teguk habis satu kotak susu good day yg kecik tu

dlm 2 3 hari tu imam saya ckp bdn saya panas pagi2...dalam hati "aik,xkn ovulation kot, x period pon"

pagi2 20 hari lewat tu (5 Nov 2013)
haish awat sedu2 ni...haiiiii pelik ni pelik

jumpa membe2 semua ckp mst hg pregnant ni, lain ja...

Haha klau benda berbunyi sikit cepat terkejut

Pastu nk p klinik...ooo ooo lupa plak harini Awwal Muharram, cuti....
hahahaha

Petang tu dik2(gedik2) gak nak tau jugak...dah 20 hari lewat ni...
Amik duit p farmasi beli UPT RM7.90

... test2...hurm 1 line, sibuk2 betulkan tudung dlm 2,3 minit...terpandang UPT tu.. aik 2 line la...tapi kabur sgt..haha apa lagi kalut la wasap la pos kat member2 yg teror pasal ni...depa kata +ve, tapi better p check

then, ok esok nak p cek tapi still gak dik2, pkoi 5 beli satu lagi kat watson RM5.90
ada 2 line!!!!!! tapi kabur gak

Mlm tu tak tidur lena, pagi2 terpacak aku and Imam aku depan Klinik Kesihatan Bandar Sungai Petani


tunjuk UPT kat doktor, dia kata +ve, suh p check kat makmal patologi pon +VE

time ni aku mmg nak melompat dah

Then terus p wat buku sebab alang2 dah ada kat situ..p klinik Ibu dan Anak...hehehe

7 weeks and four days..alhamdulillah



Ya Allah peliharalah dia di dalam kandunganku
Semoga bayi ini sihat dan lahir dalam keadaan normal
Akan aku dan imamku berusaha mendidiknya menjadi hambaMu yang taat
Menjadi anak yang soleh/solehah
Amin amin ya rabbal alamin...

Saturday, 19 October 2013

AIDIL ADHA DI KELANTAN





PUNCAK BANJARAN TITI WANGSA


Eiii Tepi sikit boh

 
Mak mertua n anak saudara


Amik berkat sikit..hehe raya taun depan turn kitorang plak..haha amin
first raya with my husband..muahhhh

 PCB


Cuti hari Isnin di pantai merdeka


siput apa xtau ni..haha tapi sedap..cari sendiri dalam laut..haha


abang boney, danish n my husband


wat gila la..ingat pasir cantik ka



tapak sulaiman yang masih hidup..1st time tgk selama 22 tahun hidup


masa untuk berkayak

SWEET SIMPLE SAVING HONEYMOON

Inilah tempat di mana hati kami terpaut....

PULAU PINANG~


JAMBATAN PULAU PINANG

 
SYIOKKK...haha


 
Lawak lawak



Naik train..yeepi2





 


waaa..nampak cruise


x dapat jumpa power, jumpa replica dia pon jadi la


solat zohor dulu di masjid bukit bendera








Yeah batu feringgi





Cintaku seluas lautan


pasar malam batu feringgi


haha dont try this for your vacation..haha kerja gila bawak rice cooker masuk hotel

 
feringgi inn

balik naik feri




lets move to the next episode of my life...waiting to have a baby...ya Allah permudahkanlah kami mendapat zuriat Ya Allah...amin amin ya rabbal alamin