Wednesday, 6 November 2013

POSITIVE MENGANDUNG...alhamdulillah Ya Allah

Bismillahirahmanirahim, Alhamdulillah Ya Allah atas kurniaan-Mu... 
Dah masuk brapa kali ntah brapa kali aku check punya la nak baby punya pasal..hahaha
Rasa loya2..bila check negative...hati dah ajdi hampa....

Tapi hari raya haji haritu aku sepatutnya datang period, period fixed around 15hb every month, tapi tak datang jugak...bila check hari 1st -ve, hari ketiga -ve, hari ke enam pon -ve kemudian pasrah maybe sebab badan naik sebab tu la x datang period...hormon tak stabil

hari ke 18 x datang period, aku muntah...dlm hati..hmm maybe x mkn lagi,so perut masuk angin

hari ke 19 pon muntah lagi, hmm ni kes minum susu coklat la ni, minum x ingat dunia,sekali teguk habis satu kotak susu good day yg kecik tu

dlm 2 3 hari tu imam saya ckp bdn saya panas pagi2...dalam hati "aik,xkn ovulation kot, x period pon"

pagi2 20 hari lewat tu (5 Nov 2013)
haish awat sedu2 ni...haiiiii pelik ni pelik

jumpa membe2 semua ckp mst hg pregnant ni, lain ja...

Haha klau benda berbunyi sikit cepat terkejut

Pastu nk p klinik...ooo ooo lupa plak harini Awwal Muharram, cuti....
hahahaha

Petang tu dik2(gedik2) gak nak tau jugak...dah 20 hari lewat ni...
Amik duit p farmasi beli UPT RM7.90

... test2...hurm 1 line, sibuk2 betulkan tudung dlm 2,3 minit...terpandang UPT tu.. aik 2 line la...tapi kabur sgt..haha apa lagi kalut la wasap la pos kat member2 yg teror pasal ni...depa kata +ve, tapi better p check

then, ok esok nak p cek tapi still gak dik2, pkoi 5 beli satu lagi kat watson RM5.90
ada 2 line!!!!!! tapi kabur gak

Mlm tu tak tidur lena, pagi2 terpacak aku and Imam aku depan Klinik Kesihatan Bandar Sungai Petani


tunjuk UPT kat doktor, dia kata +ve, suh p check kat makmal patologi pon +VE

time ni aku mmg nak melompat dah

Then terus p wat buku sebab alang2 dah ada kat situ..p klinik Ibu dan Anak...hehehe

7 weeks and four days..alhamdulillah



Ya Allah peliharalah dia di dalam kandunganku
Semoga bayi ini sihat dan lahir dalam keadaan normal
Akan aku dan imamku berusaha mendidiknya menjadi hambaMu yang taat
Menjadi anak yang soleh/solehah
Amin amin ya rabbal alamin...